Världspoesidagen

Världspoesidagen, 19 mars 2022 på Trollhättans konsthall

Vi firar den internationella världspoesidagen på Trollhättans konsthall på lördag 19 mars, kl. 14. Inbjudna författare är den kritikerrosade författaren Ingela Strandberg, hyperaktuella Hanna-Linnea Rengfors och poeten Calle Flognman.

Ingela Strandbergs senaste bok är Ingenstans mitt segel (Norstedts, 2022). Hon har gett ut en rad böcker sedan debuten för 40 år sedan, huvudsakligen poesi, och hennes dikter har översatts till franska, engelska och arabiska. Hon har även mottagit ett antal priser, senast Werner Aspenström-priset 2017. Grimeton i Halland, där hon också är född och uppvuxen, är den centrala spelplatsen för allt hon skriver och ett urval av hennes rika diktning samlades 2016 i boken Vid oro skog.

Hanna-Linnea Rengfors är född 1981 i Skokloster. Hon är utbildad vid Litterär Gestaltning i Göteborg och har i flera år arbetat som skrivhandledare vid Jakobsbergs folkhögskola. Hon debuterade 2020 med diktsamlingen Närhetsprincipen, som samma år följdes av romanen Candy. I februari 2022 kom den redan kritikerhyllade Tillsammans i mörker – en berättelse om människoliv som binds ihop av kärlek, sex, sorg och skam, på resan genom ett Sverige fullt av krossade hjärtan och envisa drömmar.

Calle Flognmans senaste bok Avståndet (Fri Press, 2021) är en serie korta dikter, men som ändå tar läsaren på en lång resa. Han debuterade med boken Förnan (Fri Press, 2018), där ett förflutet, med inslag av natur och det lantliga, blandas med modernitetens verkligheter.

Fri scen

Vi avslutar Världspoesidagen med fri scen. Ta gärna med en favoritdikt och läs från scenen.

Information:

Vad? Världspoesidagen
Var? Trollhättans konsthall
När? 19 mars, kl. 14, 2022.

Ps. Världspoesidagen är egentligen på måndagen 21 mars, men vi har valt att lägga vårt program under helgen, på lördag 19 mars för ökad tillgänglighet.