Världsbokdagen

Välkommen till Världsbokdagen på lördag, 27 april, i Trollhättans konsthall. Vi bjuder på läsningar med författarna Martin Engberg, Andrea Lundgren och Johan Attfors.

Plats: Trolhättans konsthall
Datum: Lördag 27 april
Tid: 14.00
Inträde: Gratis

Martin Engberg. Foto Emelie Asplund.

Martin Engberg

Martin Engberg, född 1974, debuterade med novellsamlingen Tecknen runt huset 2006.  Han är en av de drivande krafterna bakom Göteborgs Litteraturfestival och podden Det gränsar till galenskap. Hans senaste romaner är universitetskomedin En enastående karriär (2017) och åttiotalsskildringen Den röda pojken (2021). I maj släpps Allätaren – Engbergs femte bok som lovar lågmäld vardagstragik och oväntad komik som blandas med livsavgörande beslut och händelser.

Andra Lundgren. Foto Anna Drvnik.

Andrea Lundgren

Andrea Lundgren (f. 1986) är uppvuxen i Boden i Norrbotten. Hon romandebuterade 2010 med I tunga vintrars mage. 2014 publicerades hennes andra kritikerhyllade roman Glupahungern som etablerade hennes särpräglade författarskap ytterligare. 2018 utkom novellsamlingen Nordisk fauna, som belönades med Tidningen Vi:s litteraturpris samt Samfundet De Nios vinterpris. Efter framgången med novellsamlingen Nordisk fauna utkom Andrea Lundgren med Den underjordiska solen 2022 – en roman om att vilja gräva djupt i smuts och lera, om underjordens kaos och skönheten i det lysande mörkret.

Johan Attfors. Foto Severus Tenenbaum.

Johan Attfors

Johan Attfors debuterade 2022 med diktsamlingen Kontaktreliker (Nirstedt/Litteratur). Nu är han aktuell med sin andra bok – Normandie. En diktsamling där vattenkroppar sväller och drar sig undan, mindre kroppar försvinner i slukhål. Landskapet är villkorat av vattnets rörelser, och historien tycks lämna samma föränderliga avtryck på platsen. Både Normandie och dikten består av sediment där någon rör sig, antingen som erövrare eller som maktlöst vittne. Men naturen är hela tiden större än människans vilja. Och ändå hotar allt att upphöra när som helst.