Bokrelease för Harens lycka

Välkommen på bokrelease för Harens lycka av Karin Stammarnäs till musik av Magnus Högdahl, 2 september, kl. 17.00 i Pumphuset. Det blir ett boksläpp med läsningar, musik och konst i skön förening.

Harens Lycka av Karin Stammarnäs kretsar kring ett liv levt i Göteborg. Staden pockar lågmält på uppmärksamhet och leder relationer, musiken och psykisk ohälsa fram till det ögonblick som lämnar oss efterlevande kvar. Prinsessor, drottningar, tomtar, Ingen och haren är några av de ousiders som symboliskt allierar sig med berättelsens Du. Som tröstare och brobyggare till alla våra existentiella vägval.

Harens Lycka är Karins Stammarnäs andra verk. Hon debuterade på Visto Förlag 2021 med Träden i Kvarteret Paradis som tar sin utgångspunkt i en storslagen vision om att kunna producera inhemskt silke. Här möts lyrik och historia i en krass verklighet där det gäller att behålla orken. En liten framgång håller hoppet vid liv.

Karin Stammarnäs, född 1971 i Askeby utanför Linköping. Bosatt i Ljungskile, Uddevalla och arbetar till vardags som kulturchef i Trollhättan. Karins läsning kommer att ackompanjeras av musiker Magnus Högdahl.

Karin Stammarnäs, författare till Harens lycka. Foto Anders Nicander.

Läsningar och utställning i historisk miljö

Under kvällen bjuder vi också på egna låtar och egensinniga covers med Harriet Ohlsson på sång och Johannes Lundberg på kontrabas. Båda från Göteborg. Harriet Ohlsson har en solokarriär i Oh, Harry som bland annat har belönats med Lasse Dahlqvist-stipendiet för sin egen väg i det musikaliska landskapet.

Poeten Calle Flognman bidrar också med en läsning under kvällen. Han debuterade på diktsamlingen Förnan 2018 och har sedan dess också givit ut boken Avståndet (2001).

Passa samtidigt gärna på att se utställningen med målningar av Elisabet Andersson och bokbinderi av Bengt Andersson som har sin sista helg i Pumphuset.

Pumphuset anlades i början av 1900-talet av Vattenverket för att möta befolkningens behov av rent vatten. Idag fungerar huset med sin sakrala arkitektur som sommargalleri och utställningslokal i Trollhättans gröna, vackra stadspark.

Vad: Bokrelease för Harens lycka av Karin Stammarnäs
När: 2 september, kl. 17.
Hur: Kom som du önskar, inget inträde.

Hitta till Pumphuset i Trollhättan

Pumphuset ligger inne i Folkets Park, Stadsparken i Trollhättan. Med adress Kungsportsvägen 1. Det finns gott om parkeringsplatser utanför och ligger ca 5 minuters promenadväg från buss-och tågstationen.

Här hittar du en karta till Pumphuset.